~~ Beautiful in Cneo's Eyes ~~

By: cneo osman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Saturday, 20-May-2006 11:01 Email | Share | | Bookmark
my very special entry

 
 
 
View all 6 photos...



I never thought that dreams came true.
But you showed me that they do.
You know that I learn something new.
Everyday..."I Love You"

-Boyzone : Everyday I Love You-


p/s : saje nak enhance my skill by experiment this lovely box heheheeheh
Happy Weekend Everybody


Saturday, 20-May-2006 10:22 Email | Share | | Bookmark
nadia's wedding n meet my lovely roommate diyana

 
pelamin nye ..suka ngan munga2 putih
bby ain
View all 12 photos...
hehe baru jer lepas balik dr cheras hadiri majlis perkahwinan nadia..nadia is my officemate kt akn messaging technologies berhad, PJ.I went there wif ain and her family..we had a great time over there n makanan dia memang superb, ada mc pulak tueh...next week nadia sanding kt t'ganu..



after attended the wedding ceremony, sya sempat juga jumpa diyana, my xroomate kat usm..rindu sangat ngan dia smpai termimpi2 coz teringin nk jumpa masa dia pregnant .akhirnye termakbul jua..she will deliver her baby this 2 august 2006..n dia pun sempat pesan, jgn lupa dtg masa dia dh bersalin n bwk skali katil baby..ahaa dia memang tak lupa wish tueh dari awal lagi..


diyana n her hubby, abg nik
thanks a lot blanja minum air kelapa


Saturday, 29-Apr-2006 06:15 Email | Share | | Bookmark
si kecik yg comel

 
 
 
View all 9 photos...
Quote:
Model : Oliver @ Maori and Caca
Mode : Color and Sepia

About Oliver:
I used to call it si kecik, while my father call it Maori becoz it was born at New Zealand 3 months ago..Actually it's real name is Oliver based on it's previous owner's name.Last month, Oliver (the owner ) came to Malaysia and brought Oliver too..But when his family wanted to fly back to UK, he gave to my 3rd sister, Sue....So , from this moment on, Oliver pegang kerakyatan MALAYISIA .



Color mode : Caca loves Oliver tooo


Sepia mode : Heyy...I'am Malaysian

Quote:
Hello my friends (FP viewers)..TQ for ur neverending comments and visits..I will try my best to reply back ur comment n pay back the visit during my free time especially weekend ...and SELAMAT HARI PEKERJA..


Friday, 28-Apr-2006 10:54 Email | Share | | Bookmark
list to buy

saje nk wat tatapan sndiri coz kdg2 pelupa..

a) headphone
b) thumbdrive
c) asp n my sql book references
d) dvd a walk to remember( nie wish dr 2003, smpai skang tak bli2 lg hehe)
e) cd keane n lifehouse
f) stapler
g) liquid paper

Quote:
p/s : sory utk smua fp viewers, sya tak dpt nak balas msg smua, coz kena submit projek by this week...my rutin dah berubah, kalo dulu bolehla "honeymoon", skang ngadap pc 8hrs and even more than that eheh..more projects will come coz everything is about sms..nnt sya citer yer


Monday, 17-Apr-2006 09:50 Email | Share | | Bookmark
isu pembalakan haram di bkt rok n ibam(semelai territory)

 
Quote:
news nie kuar kt tv3 smlm dan bhonline.berkaitan dengan org kampung ayah saya di kg bkt.rok, bera , pahang..just nak share info benda2 yg melibatkan hak tanah org asli.bg kaum org asli, tanah amat berharga kerana jika kta berbakti pada tanah , kita medapat hasilnye yg dapat menampung kehidupan seisi kuarga wpun saiz tanah itu hanyalah sekangkang kera.



petikan dari bhonline bertarikh 16apr2006


Quote:
BERA: Lebih 350 penduduk Orang Asli dari Kampung Bukit Rok dan Ibam, berhimpun di pusat pengumpulan di Batu Papan, dekat sini, semalam bagi membantah kegiatan pembalakan yang didakwa dalam kawasan tanah adat mereka.

Penduduk terbabit mula berhimpun sejak jam 9 pagi, diketuai Tok Batin Bukit Rok, Mohamad Nohing dan Tok Batin Kampung Ibam, Raman Mat. Turut berada di situ, Ketua Penerangan Persatuan Orang Asli Semenanjung Malaysia (POSM), Norya Abas.
Penduduk berkenaan turut memasang pagar kayu bagi menghalang lori daripada membawa keluar balak dari kawasan berkenaan.
Mohamad berkata, penduduk sudah membuat beberapa bantahan bagi menghentikan kegiatan itu tetapi tiada maklum balas diterima.
"Sudah dua laporan polis kami buat di Ibu Pejabat Polis Daerah Bera iaitu pada 30 Ogos 2004 dan 7 Februari 2006. Kami juga sudah kemukakan aduan kepada Menteri Besar, Datuk Seri Adnan Yaakob pada 14 Januari 2005 dan 12 Februari 2006.
"Malah, kami juga mengemukakan aduan kepada wakil rakyat, namun apa yang agak mengecewakan, tiada maklum balas sehingga mereka terpaksa berhimpun begini," katanya ketika ditemui di sini, semalam.
Beliau mendakwa mengikut pelan Jabatan Hal Ehwal Orang Asli (JHEOA) tanah adat Orang Asli di kawasan terbabit berkeluasan 2,023.47 hektar meliputi kawasan pembalakan itu.
Katanya, kawasan terbabit diteroka oleh nenek moyang mereka berdasarkan bukti tanah perkuburan dan beberapa perkampungan tradisional yang wujud di kawasan itu.
"Kami tidak boleh membenarkan tanah adat kami terus diceroboh kerana di sinilah kehidupan kami. Jika tanah adat ini terus diperlakukan begini ke manakah kami mahu pergi,” katanya yang mendakwa sebelum ini lebih 300 hektar diambil dan dijadikan ladang sawit.
"Kami tak boleh terima. Kerajaan perlu melakukan sesuatu supaya masyarakat Orang Asli tidak terus tertekan dengan kegiatan yang mengancam kehidupan di sini," katanya.
Sementara itu, penyelia pembalakan di situ, Zulkifli Mohd Zain, menafikan pihak menceroboh kawasan tanah adat Orang Asli.
Katanya, masyarakat Orang Asli boleh merujuk perkara itu ke Pejabat Tanah dan Pejabat Hutan berhubung kelulusan yang diberi.


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net