~~ Beautiful in Cneo's Eyes ~~

By: cneo osman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Friday, 14-Apr-2006 08:25 Email | Share | | Bookmark
you n me : my old collection


You & Me By Lifehouse

There's something about you now
I can't quite figure out
Everything she does is beautiful
Everything she does is right



Sunday, 2-Apr-2006 05:29 Email | Share | | Bookmark
memperingati yang sudah pergi

my uncle merangkap tok batin kg
 
 
View all 9 photos...
Quote:
Photographer : cneo aylmer
Location : Perkuburan Cina, Jalan Kebun Sayur 1, Asahan, Melaka

Kebiasannya bagi masyarakat Cina, terdapat hari untuk memperingati yang sudah pergi pada akhir bulan mac dan awal april dalam masa 10 hari.Ahli keluarga akan pulang ke kampung dan membuat upacara sembahyang dimulakan dengan si mati yang tua hingga muda..Tahun ini saya tidak melepaskan peluang utk memperingati dan mengenal asal usul atuk saya yang berbangsa Kongsai.Arwah meninggal pada 28 April 1980.Nenek saya tidak dikebumikan di kawasan ini kerana semasa hayat beliau telah mewasiatkan supaya dikebumikan di kampung sahaja, lagipun kos utk membuat kubur serta keranda bagi kaum Cina agak mahal.Semoga roh Ah kong and gendoi rest in peace




--->disinilah ah kong disemadikan<--


Friday, 31-Mar-2006 03:15 Email | Share | | Bookmark
Khasiat Madu

 
 
 
View all 5 photos...
Quote:
Model : One of my favourite flower
Photographer : cneo aylmer
Location : My small garden, gombak


Madu mengandung vitamin B1, B2, C, B6 dan B3. Komposisinya berubah-ubah sesuai dengan kualiti madu bunga dan serbuk sari yang diperoleh lebah.

Khasiat Madu secara umum:

Memulihkan tenaga dengan segera.

Boleh menghentikan batuk dengan cepat.

Membersihkan dan membuang segala kotoran yang ada di dalam darah.

Boleh mengendurkan urat-urat yang tegang, tekanan dan kemurungan.

Boleh menghentikan kesakitan sendi.

Baik untuk sistem pernafasan.

Perut dapat menyerap madu dengan mudah dan segera tanpa diproses di dalamnya lebih dahulu.

Boleh membunuh kuman dan virus di dalam darah.

Membaik-pulih dalaman wanita dan memelihara kesihatan kaum lelaki ataupun menambah keharmonian rumah tangga.

Berupaya menghilangkan gatal-gatal pada kulit serta merta dan menghilangkan parut luka dengan segera.

Menjana pertumbuhan otak.

Mencantik, menghalus, melembab dan mengawal keanjalan kulit.

Taken from http://petua.blogdrive.com/comments?id=19




Quote:

Song Title : One In A Million
Artist : Bosson

"You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us
You're one in a million
You're once in a lifetime
You made me discover one of the stars above us"

a special thanks to hafidz, ahkon, jemster, shahrul and zasryna : thanks u for the comments regarding the insufficient images.As a result, i altered the images by using PS..


Thursday, 23-Mar-2006 05:08 Email | Share | | Bookmark
Jack si "Mat Bunga"

 
 
 
View all 10 photos...
Quote:
Model : Jack
Location : My Small Garden, Gombak
Photographer : cneo aylmer

Jack is the apple of my father's eye dan dia pun si mat bunga.It is because dia selalu interrupt me kalo nak berkebun di taman bunga kecik saya.Kadang2 abis anak2 pokok dia "lanyak" dan suka sangat bergurau .To overcome this problem, saya beri dia sehelai plastik n he play with it.Dia memang pantang kalo jumpa plastik mesti nak main n kalo bleh nak masukkan semua badan dia ke dlam plastik itu..Quite FUNNY









Monday, 20-Mar-2006 10:27 Email | Share | | Bookmark
Aku masih di sini lagi




Quote:
Song Title : Best I Ever Had
Artist : Vertical Horizon

You're only the best I ever had
I don't want you back
You're just the best I ever had
The best I ever had
The best I ever


p/s : saje share gmbr lama n lagu lama.
gmbr tersebut diambil sms cuti2 kelate - pantai geting
lagu kegemaran pula saje jer nak imbas2 kenangan hehe
sory wat masa nie dah nk masuk fasa baru , so jarang online


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net